Πληροφορίες για την Ένωση

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Κάλεσμα σε Κινητοποίηση


                                                                         8/10/2011
Συνάδελφοι,

το ΔΣ της Ένωσης Αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης σας ενημερώνει ότι την Τρίτη 11.10.2011 και ώρα 15.00, τίθεται υπό συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, το επαίσχυντο σχέδιο νόμου για βαθμολόγιο-μισθολόγιο-εφεδρεία το οποίο και κατατέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης από τον Αντιπρόεδρο Β΄ της Κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλο και τους Υπουργούς κ.κ. Δ. Ρέππα και Γ. Κουτρουμάνη.

Η Ένωσή μας, ως επιβάλλεται, και αφού εξάντλησε κάθε περιθώριο αξιοπρεπούς διαλόγου με τους ιθύνοντες κυβερνητικούς επικεφαλής, στέκεται απέναντι σε αυτήν την ταφόπλακα της αξιοκρατίας και της ορθολογικής ανάπτυξης της δημόσιας διοίκησης!
Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα από τα σαθρά σημεία του εν λόγω νομοσχεδίου:
     Οικονομική εξαθλίωση και κοινωνικός ακρωτηριασμός.
     Την αποτυχία της πολιτικής ηγεσίας να ανταποκριθεί με επάρκεια στους στόχους της επωμίζονται οι Έλληνες πολίτες και χρεώνονται αναιτιολόγητα οι δημόσιοι υπάλληλοι, που έρχονται αντιμέτωποι με το φάσμα της απόλυσης μέσω της εφεδρείας.
     Οι ίδιοι αποτυχόντες πολιτικοί, διατείνονται ότι θα ετοιμάσουν ΠΔ που θα περιγράφει ένα απόλυτα αξιοκρατικό σύστημα αξιολόγησης βάσει στόχων… κατά τα πρότυπα εφαρμογής άραγε του Ν. 3230/2004 ή κατά τα πρότυπα της ex post αξιολόγησης που υφίστανται σήμερα οι ίδιοι;;;
     Ισοπεδώνονται οι δεξιότητες, η γνώση και οι ικανότητες με την ακατανόητη περιθωριοποίησή των προσοντούχων υπαλλήλων στο νέο σύστημα ιεραρχικής ανέλιξης.
     Η διάταξη του άρθρου 40 επιδιώκει να υποβαθμίσει την ΕΣΔΔΑ και να την μετατρέψει σε ένα μικρό ΙΝΕΠ και επομένως να επεκτείνει με κάθε τρόπο την πελατειακή αντίληψη ενός βαθύτατα κομματικού κράτους.
     Κάθε ψήγμα αξιοκρατίας από το Ν. 3839/2010 αντικαθίσταται από την καθεστωτική αυτοδυναμία των κομματο-κρατούμενων υπηρεσιακών συμβουλίων.

ΩΣ ΕΔΩ… ΑΙΔΩΣ!!!


Για όλους τους παραπάνω λόγους αλλά και για πολλούς ακόμη, το ΔΣ της ΕΝΑΠ, σε πλήρη ευθυγράμμιση με άλλους φορείς εργαζομένων-επιστημόνων αποφάσισε την άμεση κινητοποίησή μας.

Καλούνται όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν δέχονται να προσβάλλεται ο επαγγελματισμός τους, οι κόποι, η προσφορά και τα προσόντα τους - κυρίως η αξιοπρέπεια τους – και απαιτούν μια δημόσια διοίκηση απαλλαγμένη από τα βαρίδια της κομματοκρατίας
την Τρίτη 11.10.2011 και ώρα 14.30
(λίγο πριν την επίμαχη συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής), να προσέλθουν έξω από το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων (Βασ. Σοφίας – στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής), με σκοπό να διαμαρτυρηθούμε συλλήβδην για το εν λόγω ανοσιούργημα.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ
ΕΣΔΔ & ΕΣΤΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου