Πληροφορίες για την Ένωση

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Κείμενο 20 Συναδέλφων για το Πολυνομοσχέδιο

Μια ανάγνωση του πολυνομοσχεδίου από τη ματιά του εργαζόμενου και όχι του απογοητευμένου μελλοντικού στελέχους
Η Κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο έκτρωμα ισοπεδώνει θεσμούς και κατακτήσεις, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις και τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις, διαλύει ό,τι έχει απομείνει σε μισθούς και συντάξεις και βυθίζει την κοινωνία στην ανεργία και τη γενικευμένη φτώχεια.
 Απολύονται εργαζόμενοι από το δημόσιο ακόμη και μόνιμοι Δημόσιοι Υπάλληλοι, καταργούνται οργανικές θέσεις, θεσμοθετούνται οι αυθαιρεσίες και οι διώξεις, κουρελιάζεται το Σύνταγμα και διαλύονται δημόσιες υπηρεσίες και κοινωνικά αγαθά.
• Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης: πρώτα απολύονται όσοι εντάσσονται σε συνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, μετά καταργούνται οι κενές οργανικές τους θέσεις και στη συνέχεια οι υπόλοιπες οργανικές θέσεις που «πλεονάζουν», και απολύονται οι υπάλληλοι, μόνιμοι και αορίστου χρόνου, που κατέχουν τις θέσεις.
• Θεσμοθετείται η κινητικότητα του προσωπικού μεταξύ υπουργείων και αποκεντρωμένων υπηρεσιών χωρίς καμία αντικειμενική διαδικασία και κανένα κριτήριο. Με τις διατάξεις αυτές ανοίγει ένας νέος δρόμος για αυθαιρεσίες, κομματικές διώξεις και τακτοποιήσεις ημετέρων.
• Από 1-1-2012 θα έρθει η νέα μεγάλη καταιγίδα απολύσεων μόνιμου και έκτακτου προσωπικού μέσα από την αναδιοργάνωση δημοσίων υπηρεσιών που θα γίνει από ιδιωτικές εταιρείες με στόχο την κατάργηση κατά 30% των οργανικών μονάδων.
 Κατακρεουργούνται παραπέρα τα εισοδήματα των εργαζομένων στο Δημόσιο.
• Οι εξευτελιστικοί βασικοί μισθοί,
• Ο περιορισμός των οικογενειακών επιδομάτων
• Η κατάργηση επιδομάτων μεταπτυχιακού, διδακτορικού και ΕΣΔΔΑ,
σε συνδυασμό με τη βάρβαρη φορολογική επίθεση (μείωση αφορολογήτου στα 5.000 €, κατάργηση των φοροαπαλλαγών, προσθήκη των ασφαλιστικών εισφορών στο φορολογητέο εισόδημα, έκτακτη εισφορά 1%, εισφορές 1 & 2%, χαράτσια ΔΕΗ) δημιουργούν μισθούς που μας εξευτελίζουν όλους.
Παράλληλα η κατάφωρα άδικη κατάταξη των υπηρετούντων υπαλλήλων (αφού οι μεταβατικές διατάξεις προβλέπουν πολύ περισσότερα χρόνια από αυτά που αναλογούν σε κάθε βαθμό) έχουν στόχο τη μισθολογική καθήλωση των υπαλλήλων.
Μεγαλύτερα θύματα είναι οι υπάλληλοι με μικρή προϋπηρεσία και οι υπάλληλοι της ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας. Είναι αποκαλυπτικό ότι οι καθαρές αποδοχές στον νεοδιόριστο στην ΥΕ κατηγορία είναι 450 €.
 Κατακρεουργούνται ακόμη περισσότερο οι κύριες, οι επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ.
 Στον ιδιωτικό τομέα (αφορά σίγουρα τις οικογένειες μας και μήπως μελλοντικά κι εμάς τους ίδιους;) καταργούνται οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις με τη μη επέκταση τους για δύο χρόνια, με την κατάργηση της ευνοϊκότερης ρύθμισης και δρομολογούνται τα σχέδια για κατάργηση του κατώτερου μισθού της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και τον περιορισμό του στα 550 €.
Εμείς, ως απόφοιτοι ΕΣΔΔΑ θεωρούμε πως κανένας Δημόσιος Υπάλληλος (απόφοιτος και μη) δεν βρίσκεται στο ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ τόσο βαθμολογικά όσο και μισθολογικά και ότι το συντριπτικό ποσοστό των Δημοσίων Υπαλλήλων (μεταξύ αυτών και οι απόφοιτοι ΕΣΔΔΑ) ΘΑ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΘΕΙ μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία.
Καλούμε τους αποφοίτους ΕΣΔΔΑ να συμμετέχουν σε γενικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς τους, σε απεργίες, καταλήψεις, πολύμορφες δράσεις αγώνα, μέσα από συλλόγους, σωματεία και επιτροπές αγώνα του δημοσίου τομέα που δρουν στη λογική ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής.
Γεωργίου Φώτης
Ζαρταμόπουλος Νίκος
Καζαντζή Ξένια
Καμπουρίδης Στέλιος
Κουμπούρας Γιώργος
Ντέρου Κασσιανή
Ντινιακός Γιάννης
Παπαλεξίου Γιώργος
Παπαδημητράκη Μαρία
Πασβαλίδης Σπύρος
Πέντας Ιωάννης
Ρέκκας Τιμόθεος
Σακελάρης Αντώνης
Σαράκη Άρτεμις
Σγουρού Διονυσία
Συμπερά Νέλλη
Σωτηρίου Καλομοίρα
Τσώτσου Έφη
Χονδρογιάννη Ελένη
Ψαθάς Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου