Πληροφορίες για την Ένωση

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Αίτημα για Παροχή Κρίσιμων Δημόσιων Πληροφοριών (28.09.2011)

Αγαπητοί συνάδελφοι,
ειδικά τις τελευταίες ημέρες βιώνουμε όλοι στις Υπηρεσίες μας μια απίστευτη αναστάτωση με εμφανή πλέον επίπτωση στην συνολική λειτουργική επάρκεια της Διοίκησης. Αιτία αυτής της απόλυτα εύλογης αναστάτωσης δεν είναι άλλη από τις συνεχείς κυβερνητικές ανακοινώσεις για πρωτοφανή επερχόμενα μέτρα στον δημόσιο τομέα αναφορικά με κύμα απολύσεων. Επίσης, όλοι λαμβάνουμε πλέον εξαιρετικά μειωμένες αποδοχές, ώστε το επίπεδο διαβίωσής μας να έχει ήδη εκπέσει και ουδείς να γνωρίζει τί μας επιφυλάσσει το μέλλον...
Η ανησυχία μας εντείνεται πολύ περισσότερο, καθώς γνωρίζουμε ότι στην ελληνική Διοίκηση ΟΥΔΕΠΟΤΕ εφαρμόστηκε κάποιο συνολικό ορθολογικό σύστημα διοίκησης του ανθρώπινου δυναμικού της αναφορικά με την πρόσληψη, την εξέλιξη και την μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων, γεγονός που δεν μπορεί να γεννά προσδοκίες τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον.

Εκτιμούμε ότι είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος αποτελμάτωσης του δημόσιου τομέα σε όλο του το εύρος, ιδίως εάν λάβουμε υπ' όψιν την προχειρότητα σχεδιασμού του επικείμενου μισθολογίου - βαθμολογίου, καθώς ο σχεδιασμός αυτός - στον βαθμό που υπάρχει - έχει ήδη αλλάξει τουλάχιστον τρεις φορές.

Για το λόγο αυτό, η Ένωση Αποφοίτων κατέθεσε σήμερα αίτηση πρόσβασης σε κρίσιμες δημόσιες πληροφορίες (απόφαση συγκρότησης της περίφημης επιτροπής κατάρτισης του μισθολογίου - βαθμολογίου, σχετικές μελέτες που ανατέθηκαν σε εξωτερικούς συμβούλους κλπ) ώστε να γνωρίζουμε ποιος, με ποιες διαδικασίες, με ποια εχέγγυα αντικειμενικότητας, αμεροληψίας και επιστημοσύνης και σε ποιο χρονικό διάστημα έχει αναλάβει την επεξεργασία αυτού του εξαιρετικά κρίσιμου για την λειτουργία της Διοίκησης νομοθετήματος.

Στη νέα ιστοσελίδα της Ένωσης (www.enap.gr) μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να δεί την αίτηση και τα συνημμένα έγγραφα που την τεκμηριώνουν.
Η Ένωση Αποφοίτων ΕΣΔΔ & ΕΣΤΑ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, ιδίως την κρίσιμη αυτή περίοδο, και θα τοποθετηθεί επί όλων των θεμάτων σε επικείμενη δημόσια παρέμβασή της.
ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου