Πληροφορίες για την Ένωση

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

«Aύξηση της παραγωγικότητας με μείωση μισθών»

Ράιχενμπαχ: Θέλει «αύξηση της παραγωγικότητας με μείωση μισθών» στην Ελλάδα
Ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας για τη μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας Χορστ Ράιχενμπαχ δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt ότι ένα σημαντικό πρόβλημα για την Ελλάδα είναι η ασυνέπεια στις πληρωμές.
«Ένα σημαντικό σημείο είναι το πρόβλημα της ασυνέπειας στις πληρωμές. Εάν οι ελληνικές υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις αρχίσουν και πάλι να εξοφλούν τους λογαριασμούς των Γερμανών προμηθευτών κατά τρόπο αξιόπιστο, αυτό θα βελτιώσει σημαντικά το επενδυτικό κλίμα», λέει ο Χορστ Ράιχενμπαχ.
Υποστηρίζοντας το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για τον περιορισμό των θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα, ο Χορστ Ράιχενμπαχ δηλώνει ότι «η ελληνική διοίκηση δεν είναι σε τέτοιο βαθμό αποτελεσματική ώστε να είναι αδύνατη η κατάργηση θέσεων εργασίας», προσθέτοντας ότι «το ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο θα μπορούσε να συνδράμει όσους χάσουν την εργασία τους».
Ο Χορστ Ράιχενμπαχ εκτιμά επίσης ότι ο τουρισμός, η παραγωγή ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας και η γεωργία είναι πιθανοί άξονες της οικονομικής ανάπτυξης για την Ελλάδα, αλλά ζητεί τη μείωση των μισθών.
«Υπάρχουν δύο κατευθύνσεις για την ελληνική οικονομία: η παραγωγικότητα πρέπει να αυξηθεί και οι μισθοί πρέπει να μειωθούν», λέει.
Ο Χορστ Ράιχενμπαχ δηλώνει επίσης ότι το απαραίτητο διάστημα για την οργάνωση ενός «αποτελεσματικού συστήματος μηχανοργάνωσης» είναι από έξι μήνες έως ένα έτος για το ελληνικό φορολογικό σύστημα.

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου