Πληροφορίες για την Ένωση

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Κάρφωμα Ρέππα στον Ραγκούση: Δεν έφτιαξε σχ. νόμου για το μισθολόγιο

Με αιχμή του δόρατος αυτή τη φορά το νέο μισθολόγιο, δύο κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, ο Δημήτρης Ρέππας και ο Γιάννης Ραγκούσης, διασταύρωσαν και πάλι τα ξίφη τους για δεύτερη φορά το τελευταίο τρίμηνο, πραγματοποιώντας νέο γύρο στη σκληρή κόντρα μεταξύ τους, η οποία που εγκαινιάστηκε στις αρχές του καλοκαιριού με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ταξί.
Το εναρκτήριο λάκτισμα έδωσε η επιστολή Βουδούρη προς τον πρωθυπουργό, που μιλούσε για καθυστερήσεις υπουργών και ερμηνεύτηκε στο προχθεσινό δελτίο ειδήσεων του «Μέγκα» ότι αφορούσε το μισθολόγιο, άρα και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα. Ο κ. Ρέππας με τηλεφωνική παρέμβασή του υπογράμμισε ότι, όταν ανέλαβε το υπουργείο στα τέλη Ιουνίου, δεν βρήκε κανένα προσχέδιο νόμου σχετικό με το μισθολόγιο και έτσι ήταν υποχρεωμένος να αρχίσει από το μηδέν, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «καρφώνοντας» σε ευθεία βολή τον προκάτοχό του στο υπουργείο.
Ακολούθησε χθες η αντίδραση του Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος διευκρίνισε ότι υπήρξαν τουλάχιστον δέκα τίτλοι κειμένων εργασίας, καθώς και ειδικές μελέτες που άφησε παρακαταθήκη στο γραφείο του για το νέο υπουργό. Απαντώντας στον κ. Ραγκούση, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία το υλικό που άφησε ο κ. Ραγκούσης αποτελείται από κείμενα εργασίας και μελέτες, αλλά δεν πρόκειται για προσχέδιο νόμου και αιτιολογική έκθεση με τη σχετική νομική δομή και περιεχόμενο.

Πηγή: enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου