Πληροφορίες για την Ένωση

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Διεθνής Βράβευση Καθηγητή ΕΣΔΔΑ κ. Παναγιώτη Καρκατσούλη

Ο καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης κ. Παναγιώτης Καρκατσούλης έχει επιλεγεί να βραβευθεί με το Διεθνές Βραβείο Δημόσιας Διοίκησης από την Αμερικανική Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης.

Με το Διεθνές Βραβείο για τη Δημόσια Διοίκηση, η Αμερικανική Ένωση Δημόσιας Διοίκησης τιμά έναν διακεκριμένο - μη Αμερικάνο - ακαδημαϊκό ή επαγγελματία για τη σημαντική συμβολή του στη δημόσια διοίκηση σε πολλά έθνη. Με το βραβείο έχουν τιμηθεί εξέχουσες προσωπικότητες από χώρες της Ευρώπης, της Ασίας κ.λ.π..

Η διαδικασία που ακολουθείται για την επιλογή της διακεκριμένης προσωπικότητας που θα βραβευτεί είναι η υποβολή υποψηφιοτήτων από γνωστές προσωπικότητες του χώρου. Επισημαίνεται ότι την υποφιοτητα δεν την θέτει ποτέ ο ίδιος ο υποψήφιος αλλά πάντα κάποιο εξέχων μέλος της διεθνούς κοινότητας της δημόσιας διοίκησης. Στη σύνεχεια για κάθε υποψήφιο σχηματίζεται φάκελος με στοιχεία του βιογραφικού του, επιστημονικές δημοσιεύσεις, εργασίες και έργα τα οποία έχει κάνει και έχουν συμβάλλει στην εξέλιξη της επιστήμης και της πρακτικής της δημόσιας διοίκησης, καθώς και επιστολές συνεργατών του που να αναδεικνύουν την αξία του και την ικανότητά του να υπηρετεί τη δημόσια διοίκηση σε πολλά μέρη του κόσμου. Στη συνέχεια, εννεαμελής επιτροπή αποτελούμενη από προσωπικότητες της δημόσιας διοίκησης από όλο τον κόσμο, αποφασίζει κρίνοντας τον φάκελλο του κάθε υποψηφίου.

Η βράβευσή του αποτελεί μεγάλη τιμή για την χώρα μας, σε μια στιγμή μάλιστα, που ο δημόσιος τομέας της λοιδορείται από πολλούς. Αποτελεί βεβαίως και μεγάλη τιμή για τις τάξεις των αποφοίτων, καθώς πολλοί εξ' ημών είχαμε το προνόμιο να παρακολουθήσουμε τις χαρισματικές διαλέξεις του στο πλαίσιο της φοίτησής μας στις Σχολές.

Πηγή: www.enap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου